Daha önce Fortnite Kreatif’te ada oluşturduysan, cihazlar arasında sinyal göndermek için aktarıcıları ve alıcıları kullanan kanal sistemini biliyorsun demektir. Fortnite İçin Unreal Editor (UEFN), cihazların fonksiyonları kullanarak birbirleriyle doğrudan konuşmasına olanak sağlayan doğrudan olay bağlama yöntemini kullanır. Başka bir deyişle, bir cihazdaki bir olayı (tetikleyici), başka bir cihazdaki bir fonksiyona bağlar. Bu bağlantıda olayları aktarıcılar olarak ve fonksiyonları da alıcılar olarak düşünebilirsin; burada bir cihazdaki olay, başka bir cihaza bir fonksiyon gerçekleştirmesini söyler. Örneğin bir oyuncunun doğma karesinde doğması Nesne Yürütücü cihazının bir nesneyi ileri geri hareket ettirmeye başlamasına yol açar.

Doğrudan olay bağlama sistemi, eylemleri tetiklemek, oyuncuları tanımlamak ve oynanışı özelleştirmek için birden fazla cihaz arasında bağlantı oluşturmak için avantaj sağlar.
Doğrudan Olay Bağlama Ne Yapar
UEFN’de cihazlar varsayılan olarak doğrudan olay bağlama sistemini kullanır. Doğrudan olay bağlama, tam olarak adından anlaşılan işi yapar. Cihazın Kullanıcı Seçenekleri - Fonksiyon ayarını değiştirerek iki veya daha fazla cihazı birbirine bağlamanı sağlar. Bu bağlantıda fonksiyon, Ayrıntılar panelindeki bir dizi seçenek aracılığıyla cihazları birbirine bağlamak için kullanılır.
Hatta fonksiyonları adanın başka bir yerinde çoğaltmak için doğrudan olay bağlama sistemini kullanan cihazları kopyalayıp yapıştırabilirsin.

Bir fonksiyonun çoğaltılması, ikinci bir benzersiz doğrudan olay bağlama oluşturur, yani asıl olay veya fonksiyon başlatıldığında kopyalanan cihazlar etkilenmez.
Doğrudan Olay Bağlama Nasıl Çalışır
Doğrudan olay bağlama sistemi, eylemi tetiklemek için koordine edilmiş kanallar aracılığıyla sinyal göndermek yerine birden fazla cihaz arasında gerçekleşen fonksiyonu veya olayı belirtmek için cihaz adlarını kullanır.

Olayların gerçekleşmesi için kanalların doğru bir şekilde eşleştirilmesi gerekir, doğrudan olay bağlama sistemiyse bir doğrudan iletişim hattıdır.
Kendin Yap
Fonksiyonları aşağıdaki cihazlar arasında bağlamak için aşağıdaki talimatları takip et:
- Toplanabilir Eşya Galerisi
- Puan Yöneticisi
- Oyuncu Doğma Karesi
Toplanabilir Eşya Galerisi, Puan Yöneticisi ve Oyuncu Doğma Karesi öğelerini İçerik Tarayıcısı’ndan Görünüm Penceresi’ne sürükle. Anahat Düzenleyicisi’nde her bir cihazı seçip Ayrıntılar panelinde cihaz seçeneklerini düzenle.
Toplanabilir Eşya Galerisi

Koleksiyondan altı madeni parayı bir kenara ayır. Yalnızca bu altı para için seçenekleri değiştir.
Aşağıdaki seçenekleri ayarla:
- Toplanabilir Eşya alanına 20 yaz.
- Puan alanına 50 yaz.
- Şunun tarafından alındığında kullan: alanına 1 yaz.
- Kullanıcı Seçenekleri - Fonksiyonlar kısmına gelip Görünürlüğü Aç seçeneğinin yanındaki artı simgesine tıkla. Dizi Elemanları paneli açılır:
- Damlalık simgesine tıklayıp Oyuncu Doğma Karesini seç.
- Fonksiyon açılır menüsünden Oyuncu Doğduğunda ayarını seç.
Tüm paralar ortaya çıktıklarında oyuncu tarafından görülebilir ve oyuncu paraları toplarken Puan Yöneticisi, kazanma koşulu karşılanana kadar her para için verilen puanları toplar.
Puan Yöneticisi
Aşağıdaki seçenekleri ayarla:
- Puan alanına 50 yaz.
- Puan Verme Türü açılır menüsünden Ekle ayarını seç.
- Verildiğinde Puan Artışı ayarının seçili olduğunu kontrol et.
- Etkinleştirildiği Zamanki Puan Değişimi ve Minimum Puan alanlarına 50 yaz.
- Kullanıcı Seçenekleri - Fonksiyonlar kısmına gelip Oyuncu Puanına Eşitle seçeneğinin yanındaki artı simgesine tıkla:
- Damlalık simgesine tıklayıp Oyuncu Doğma Karesini seç.
- Fonksiyon açılır menüsünden Oyuncu Doğduğunda ayarını seç.
Puan Yöneticisi artık Oyuncu Doğma Karesine bağlı ve oyuncu para topladıkça oyuncunun puanını artırıyor.
Oynanış örneğin aşağıdaki görseldeki gibi görünmelidir.

Ada Ayarları
Aşağıdaki seçenekleri düzenle:
- Bitirmek İçin Gereken Puan alanına 300 yaz.
Oyuncu 300 puan topladığında oyun bitecek.
Artık çalışan bir fonksiyona sahipsin. Yukarıdaki kurulumu kullanan doğrudan olay bağlama sisteminin sonucu aşağıdaki videoda gösteriliyor.